Image
Image
Image

 

 

 

 


Keramiek:                             maakt gebruik van het oermateriaal klei, wat met de handen gevormd wordt tot heel persoonlijke werkstukken. Inspirerende opdrachten helpen u op weg. Ervaring is niet nodig. Een kleurig glazuur maakt het werk af.
 

donderdagochtend:             09.30 uur tot 12.00 uur.
Woensdagavond:                19.30 uur tot 22.00 uur(10 lessen    € 195; er zijn 12 cursusdata zodat u twee inhaalmogelijkheden hebt of een of twee lessen bij kunt kopen;ook is het mogelijk een tien-ritten-kaart te nemen a €  225 die een heel jaar geldig is)

 

Workshops keramiek:       Een op uw vraag aangepaste workshop op maat, waarbij de inhoud wordt bepaald door uw interesses en onze vakkennis.

Workshop op maat, een of twee dagdelen van 2,5 uur. Inhoud en data in overleg, naar wens met of zonder feestelijke lunch of buffet. 

  bakken-2.jpg

Raku:          Glazuren en stoken in een houtoven volgens oud japans procede. Een creatief spel van aarde, glazuur, water en vuur. Concentratie, samenwerking en timing zijn een vereiste als de vlammen uit de houtoven slaan en het werk er op zijn heetst (heter dan 900 C) met tangen uitgehaald en met een handje stro in een ton gestopt wordt. Het openen van de tonnen en het blussen en schoonmaken van de werkstukken levert gegarandeerd verrassende en bijzondere resultaten. Het nabespreken van het tentoongestelde werk vormt de bekroning van een dag intens (samen) werken en genieten. 

Raku-stook-workshop:       kort (een dagdeel: ochtend- of middagworkshop) of lang (dagworkshop). Eventueel met een les vooraf om het werk te maken 3 weken voor de stookdag. Of met meegebracht eigen werk. Ook mogelijk met bij Padme te betrekken keramiekwerk: kommen of schalen. Inclusief koffie en thee, naar wens met of zonder (feestelijke) lunch.

Kosten:                                       Les vooraf een dagdeel   €  25
                                                   Raku kort                          €  45
                                                   Raku lang dagworkshop   €  65
                                                   (inclusief materiaal en sla en soep voor bij de lunch)

 

vuur.jpg

 

 

 

 

 

 

Workshop zilverklei: maak een zuiver zilveren sieraad in één dag!

Het materiaal, wat zich laat bewerken als klei, bestaat uit heel fijne deeltjes zuiver zilver, die kneedbaar zijn gemaakt via een uniek procedé. Het is een Japanse uitvinding en wordt verkocht bij www.artclaysilver.eu

In een dagworkshop leer je het materiaal te rollen, vormen, structureren en versieren. Na drogen en poetsen wordt het gestookt waarna het afwerken volgt. Nog dezelfde dag neem je je zelfgemaakte creaties mee naar huis.

Je krijgt 10 gram klei en fournituren om het werkstuk helemaal áf te maken. Ook krijg je schriftelijke informatie om er thuis mee verder te kunnen gaan. Je kunt meerdere kleine vormen zoals kralen en bedels maken, of een grotere hanger. Je wordt duidelijk begeleid zodat je persoonlijke sieraad altijd lukt.

Deze dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en is inclusief drankjes, hapjes en een heerlijke lunch. Kosten €85,-, Kortere kennismakings versie: 3 uur €55,-

Afspraken in overleg voor groepen vanaf 4 deelnemers. De docente, Jolanda Stots, is geregistreerd Artclaysilver instructeur. Aanmelden en info:   Jolanda Stots, zie contact .                                                                  

 

Voor Meditatieve Keramiek, workshop Zilverklei, keramiek of Raku kunt u zich aanmelden via Contact.
Uw aanmelding  wordt bevestigd na overmaking van het cursusgeld op rek.nr. NL46INGB0006466182 t.n.v Kocken en/of Stots te Wijhe  onder vermelding van de betreffende cursus